УЛЮБЛЕНА СТРАВА

Публікації Трибуни Праці

 

 

Недавно вперше почула про те, що 9 лютого у світі відзначали Міжнародний день піци. Знаю, що це зараз дуже популярна страва. А це почула про незвичні її рецепти. Наприклад, що є піца шоколадна, яка виготовляється з цукрового печива, безе, шоколаду,  банана, варення, апельсинів, вершкового масла й горіхів. Є також  картопляна, для якої потрібні такі інгредієнти: картопля, твердий сир, цибулина,  помідори, майонез, куряче філе, сіль, перець, спеції. Є багато інших рецептів. Словом, хто тільки й що не придумає, як то кажуть, на свій лад. Вже не одна піцерія є в нас в Іванкові, і цб страву  (та й інші)  можна замовити  додому. І привезуть!

Але мені найсмачніша піца – домашня. Та, що не в духовці печеться, а на сковороді. Якщо її зробити з домашнім  майонезом – це буде ще та смакота! А рецепт її – дуже простий. Взяти по 4 ст. ложки сметани і майонезу, 9 ст. ложок (без гірки) борошна (просіяти), 2 яйця. Приготування: збити яйця, додати майонез і сметану, збити, додати борошно, пів чайної ложки соди, погашеної оцтом, і все це збити. Вилити на сковороду та викласти все, що хочете. Я, наприклад, на тісто полила кетчуп, на нього – виклала ковбасу варену, нарізану кружальцями, потім – печериці, змастила майонезом та посипала тертим сиром «сулугуні». Пекти на маленькому вогні під кришкою, поки розплавиться сир. 20-25 хвилин – і смачного!

Валентина НІКОЛАЄВА,

смт Іванків.