УЛЮБЛЕНА СТРАВА
Недавно вперше почула про те, що 9 лютого у світі відзначали Міжнародний день піци. Знаю, що це зараз дуже популярна страва. А це почула про незвичні її рецепти. Наприклад, що є піца шоколадна, яка виготовляється з цукрового печива, безе, шоколаду, банана, варення, апельсинів, вершкового масла й горіхів. Є також картопляна, для якої потрібні такі інгредієнти: картопля, твердий сир, цибулина, помідори, майонез, куряче філе, сіль, перець, спеції. Є багато інших рецептів. Словом, хто тільки й що не придумає, як то кажуть, на свій лад. Вже не одна піцерія є в нас в Іванкові, і цб страву (та й інші) можна замовити додому. І привезуть!
Але мені найсмачніша піца – домашня. Та, що не в духовці печеться, а на сковороді. Якщо її зробити з домашнім майонезом – це буде ще та смакота! А рецепт її – дуже простий. Взяти по 4 ст. ложки сметани і майонезу, 9 ст. ложок (без гірки) борошна (просіяти), 2 яйця. Приготування: збити яйця, додати майонез і сметану, збити, додати борошно, пів чайної ложки соди, погашеної оцтом, і все це збити. Вилити на сковороду та викласти все, що хочете. Я, наприклад, на тісто полила кетчуп, на нього – виклала ковбасу варену, нарізану кружальцями, потім – печериці, змастила майонезом та посипала тертим сиром «сулугуні». Пекти на маленькому вогні під кришкою, поки розплавиться сир. 20-25 хвилин – і смачного!
Валентина НІКОЛАЄВА,
смт Іванків.